Shirt van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH055 gravel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Overhemd van hennep en biologische katoen met geweven tartandessin

Geweven overhemd van hennep en biologische katoen
Overhemd in een tartandessin en slim fit-model. Gemaakt van 55% hennep en 45% biologische katoen, in een grijsblauwe kleur 'gravel'. Het hemd heeft een button-down kraag, waarbij de knopen onder de boord zijn weggewerkt. De knopen zijn gemaakt van kokos, en het hemd is voorzien van een borstzakje. De binnenkant van de kraag heeft een sierbandje en de manchetten zijn verstelbaar (twee knoopjes). Vegan.

  • tartanweefsel
  • casual look
  • borstzakje 

Draagcomfort
Dit hemd voelt zacht aan. Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen.

Herkomst materialen
De hennep is geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden zodat insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: gravel
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten