Geruwde sweat van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_7 black GOTS
Nieuwe kleur
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Geruwde sweat van biokatoen in zwarte kleur

Aan een zijde geruwde sweatstof van biologische katoen voor het maken van sport- en loungekleding
Een GOTS-gecertificeerde sweatstof van biologische katoen met een zachte touch, prettig aanvoelend en fijn om er kleding van te dragen. De stof is aan een zijde opgeruwd, wat de isolerende eigenschappen vergroot. Met zijn medium-gewicht van 280 gr/m2 is het een veelzijdige stof, die bovendien gemakkelijk verwerkbaar is. Een klassieke maar tijdloze stof die vooral gebruikt wordt voor het maken van loungekleding, sweaters, joggingbroeken e.d. De GOTS-certificering is je garantie dat de stof ook milieu- en huidvriendelijk zwart is geverfd.

  • Geborsteld
  • Veel toepassingen
  • Biologisch en fair geproduceerd

Let op: minimale bestelling is 1 meter. Geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
160 cm
280 gr/m2
gebreid en aan een zijde geruwd
sweat
max. ca. 8% in beide richtingen

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze zwarte sweatstof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen mauve-kleurig is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:


Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 280 gr/m2
Kleur: zwart