Groene geruwde sweat van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_7 Peat Moss
Nieuwe kleur
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Geruwde sweat van biokatoen in groene kleur

Aan een zijde geruwde sweatstof van biologische katoen voor het maken van sport- en loungekleding
Een GOTS-gecertificeerde groene (kleur: Peat Moss) sweatstof van biologische katoen met een zachte touch, prettig aanvoelend en fijn om er kleding van te dragen. De stof is aan een zijde opgeruwd, wat de isolerende eigenschappen vergroot. Met zijn medium-gewicht van 280 gr/m2 is het een veelzijdige stof, die bovendien gemakkelijk verwerkbaar is. Een klassieke maar tijdloze stof die vooral gebruikt wordt voor het maken van loungekleding, sweaters, joggingbroeken e.d.

  • Geborsteld
  • Veel toepassingen
  • Biologisch en fair geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW003_7 Peat Moss
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte:
160 cm.
Gewicht: 
280 gram/m2
Gebruikte techniek: gebreid, aan een zijde geruwd
Stofsoort: sweat
Krimp: max. ca. 8% in beide richtingen
Certificering: GOTS
Wasvoorschriften:Alle kleuren van deze stof

Zwart

Mauve

Rose

Navy

Lavendel

Peat Moss


Voor- en achterkant

VOOR EN ACHTERKANT

Detail

DETAIL


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 280 gr/m2
Kleur: Groen