Drie paar sokken van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_S01hr zwart
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Drie paar zwarte sokken van biologische katoen

Voordeelpak van drie paar sokken van biokatoen (98%) en elastaan (2%)

Zacht aanvoelende zwarte sokken van huidvriendelijke biologische katoen en elastaan (98/2%). De hoeveelheid elastaan is slechts gering, maar toch genoeg om de sokken een beetje meer body te geven en ervoor te zorgen dat ze goed in model blijven en niet afzakken. De naden zijn plat afgekant (geketteld) om onnodige wrijving te vermijden. Het artikel is GOTS-gecertificeerd.

  • Zacht
  • Platte naden
  • Vormvast

Draagcomfort

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van het materiaal

Deze sokken zijn gemaakt van Ege├»sche biologische katoen. Deze katoen wordt verbouwd in de nabijheid van de Egeische Zee, in dit geval in de streek rond Izmir (Turkije). Daar groeien de planten, daar wordt de katoen tot garen gesponnen, geverfd en daar zijn deze sokken ook gebreid. 

Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden. De sokken zijn zwart geverfd met eco- en huidvriendelijke kleurstoffen.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: zwart
Fabrikant: Ecological Textiles
Gerelateerde Producten