Grijs T-shirt van biologische katoen

Continental Clothing
CC_EP01_grijsmelange
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Grijs T-shirt van biologische katoen

Klassiek T-shirt van een fijne single jersey van biologische katoen. Een recht model met korte mouwen en in grijsmelange kleur. Dit shirt is klimaatneutraal gemaakt. Het gewicht van de jersey is 155 gram per vierkante meter, een middelzware kwaliteit.

Kleuren van dit artikel

Wit
Ecru
Grijsmelange
Mango
Rood
Faded denim
Navy
Zwart

Herkomst van de materialen
Dit grijze T-shirt is gemaakt van Indiase biologische katoen en is daar ook verder verwerkt: spinnen, breien, verven en confectie zijn samengebracht in één bedrijf (verticale integratie) in Tamil Nadu, Zuid-India. Bij melange-kleuren zoals hier wordt eerst de ruwe katoen in verschillende kleuren grijs/wit/zwart geverfd waarna er een menging plaatsvindt. De verfstof kan hierdoor verder doordringen tot de vezel wat de licht- en wasechtheid verhoogd.
Het shirt is geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de eisen van de biologische GOTS-standaard. Het gebruik van hulpstoffen die bekend zijn als allergeen is door GOTS niet toegestaan.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. In de productie van deze shirts wordt tevens veel aandacht besteed aan de CO2-reductie.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze top is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Daarnaast heeft het merk (Continental Clothing) de gedragscode van de Fair Wear Foundation getekend, wat betekent dat wordt toegezien op een goed sociaal beleid in de fabrieken en ateliers waar de kleding wordt geproduceerd. Dus: geen kinderarbeid of gedwongen arbeid, goede arbeidsomstandigheden, en faire beloning.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: grijs
Fabrikant: Continental Clothing
Gerelateerde Producten