Zwarte superfijne popeline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW006_3black GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Superfijne zwarte popeline van biologische katoen

Superfijne zwarte popeline van biologische katoen

Dichtgeweven zwarte popeline van hoogwaardige Egeische katoen, milieuvriendelijk en conform de GOTS-eisen geverfd. Met een gewicht van 125 gr/m2 is deze lichte popeline perfect geschikt voor het maken van blouses en jurken. De stof is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. 3%.

  • gesanforiseerd
  • 100% biologische katoen
  • milieuvriendelijk geverfd


Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW006_3 black GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca 3%
Gewicht: 125 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
De kleuren van dit artikel

Naturel

OptWhite

Zwart

Offwhite


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om het doek zwart te verven.

Herkomst van de materialen
Deze lichte zwarte popeline is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze popeline is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Ecotex (Ecological Textiles) is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: zwart
Gewicht: 125 gr/m2