Superfijne naturelkleurige popeline van biokatoen

Ecological Textiles
ET_TKW006_3 naturel GOTS
    Levertijd:Voorradig
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Superfijne naturelkleurige popeline van biologische katoen

Weer leverbaar vanaf juli

Superfijne popeline van biologische katoen in naturelkleur

Dichtgeweven popeline van hoogwaardige Egeische katoen, ongeverfd en ongebleekt dus in de naturelkleur. Met een gewicht van 125 gr/m2 is dit artikel perfect geschikt voor het maken van blouses en jurken, en tevens voor lakens, kussenslopen e.d. De stof is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. 3%.

  • gesanforiseerd
  • 100% biologische katoen
  • milieuvriendelijk geverfd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW006_3 naturel GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca 3%
Gewicht: 125 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
De kleuren van dit artikel

Naturel

OptWhite

Zwart

Offwhite


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof in de naturelkleur (ongebleekt en ongeverfd) is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: naturel
Gewicht: 125 gr/m2