Geel-bruine heren longsleeve

HempAge
HA_DH838 peanut
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Herenshirt van hennep en biokatoen, met lange armen en in de kleur Peanut

Geel-bruin shirt van hennep en biokatoen

Het is een vlot en casual shirt voor elke dag, gemaakt van een niet al te zware jersey (215 gr/m2) van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Het shirt heeft lange armen en een ronde hals. Het boord van de halsopening is gemaakt van een rib-stof en heeft aan de voorkant een V-uitsnede. De maatvoering is slim fit en het artikel is Vegan.Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in dit geelbruine shirt voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep.
Ecologie
Hennep wordt tegenwoordig beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.
Herkomst materialen
De hennep in dit shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Bruingeel
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten