Field pants van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH517_peat
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Field pants van hennep en biologische katoen

Fieldpants van hennep en biologische katoen in grijsgroene kleur
Cargo-broek van hennep (55%) en biologische katoen (45%), in de kleur peat (turf). De broek heeft steekzakken aan de zijkant, en opgestikte zakken aan de achterkant en op de pijpen. De zakken op de pijpen worden gesloten met twee drukknopen.
De pijpen zijn afgewerkt met siernaadjes en ook de tailleband met gespjes toont oog voor detail.

  • hoogwaardige materialenmenging
  • bergruimte
  • oog voor detail

Draagcomfort
Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen.

Herkomst materialen
De hennep is geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden waardoor insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: army, grijsgroen
Ontwerp: Cargopants
Fabrikant: HempAge
Reinigen: 30 graden
Keurmerk: IVN en FairWear
Gerelateerde Producten