Wasbare wol voor vulling 150 gr

Ecological Textiles
GB_549 341 00 150
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wasbare wol voor tussenlaag in kleding of plaids

Dit hoogwaardige wolvlies is ontwikkeld als vulmiddel om te watteren. Het is een zogenaamde nonwoven die kan worden gebruikt tussen twee stoflagen in bijvoorbeeld jassen maar ook in bijvoorbeeld plaids. Het is gemaakt van 85% scheerwol en 15% Ingeo. Dat laatste is de merknaam van een soort PLA (Polylactyde of melkzuur), een duurzame, volledig afbreekbare en uit plantaardige grondstoffen – vooral mais of suikerriet -  gewonnen vezel. De natuurlijke eigenschappen van wol maken dit vlies zacht, warm en geven er een hoog draagcomfort aan. Bovendien is het machinewasbaar op 30 graden.

Het vlies wordt gemaakt in verschillende gewichten en diktes. In dit geval 150 gram per vierkante meter. Hoe hoger het gewicht, hoe dikker ook het materiaal.
Om dit vlies te maken en te zorgen voor een goede stabiliteit en hechting is de wol gemengd met de PLA en vervolgens zorgvuldig gekamd en gekaard. Hierdoor is een zeer regelmatig en luchtig aanvoelend oppervlak ontstaan dat gemakkelijk is te verwerken. Een natuurlijk en milieuvriendelijk geproduceerd hightech-materiaal. 

  • Wasbaar
  • Hoog draagcomfort
  • Milieuvriendelijk hightech-materiaal

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Samenstelling: 85/15% scheerwol/PLA
Breedte: 150 cm.
Gewicht: 150 gr/m2
Dimensionale stabiliteit: beperkt als het niet wordt verwerkt tussen lagen
Wasvoorschriften:

Verschillende gewichten

90 gr/m2

120 gr/m2

150 gr/m2

180 gr/m2

* Dit is normaal voor alle nonwovens


Meer info over dit artikel

Meer info over de wol, herkomst van de wol, eigenschappen vind je hier:

MEER INFO

Materiaal: 85/15% wol/PLA
Gewicht: 150 gr/m2
Kleur: wit