Damestrui van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_3200-54
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichtgrijze damestrui van 100% wol

Lichtgrijze damestrui van IJslandse wol 
Damestrui van honderd procent wol, gebreid in een brede patentsteek. De trui heeft een ronde hals, raglanmouwen en voelt stevig maar toch licht aan.

Materiaal
De wol voor deze lichtgrijze trui is afkomstig van het IJslandse schaap, een ras dat omstreeks 1300 op het eiland werd geïntroduceerd vanuit het Europese vasteland. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens die van deze wol worden gesponnen, worden deze twee woltypes gecombineerd. Dat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
De trui voelt zacht aan, maar houd er rekening mee dat de wol van IJslandse schapen minder zacht aanvoelt dan die van merinos de 'aristocratie onder de schapen', een ras dat vooral in Australi├ź wordt gehouden.

Ecologie
De schapen worden in IJsland niet intensief gehouden maar lopen praktisch vrij rond, als het ware in het wild. Voor het wassen en het ontvetten van de wol wordt warm bron- of geiserwater gebruikt. Dat is zo zacht dat er maar weinig zeep of ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Lichtgrijs
Fabrikant: Island Wollparadis