Shirt van hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH666
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Damesshirt van hennep en biologische katoen met asymmetrische kraag

De asymmetrische kelk-kraag  geeft een aparte uitstraling aan dit shirt dat is gemaakt uit een aan de binnenkant licht geruwde jersey van hennep (55%) en biologische katoen (45%). De pasvorm van het artikel is 'normal fit' en de stof waarvan het is gemaakt heeft een gewicht van 200n gr/m2.

  • aparte kraag
  • vegan
  • licht geruwd

Damesshirt van hennep en biologische katoen

Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in dit purperkleurige shirt voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep. Het licht opruwen van de binnenkant heeft gezorgd voor wat extra comfort.
Ecologie
Hennep wordt tegenwoordig beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.
Herkomst materialen
De hennep in dit shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: purper
Fabrikant: Hemp Age