Plantaardig verven met indigo

Livos
LV_1408/18/98
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Plantaardig verven van blauwtinten met indigo

Natuurlijke kleurstoffen voor het verven in een pan. Indigoverven kan niet in de wasmachine.
De kleurstof bestaat uit indigo, van de indigoplant.

Deze verpakking van 125 gram is geschikt voor 250 tot 1000 gram materiaal. De kleurstoffen zijn verpakt in een glazen potje. De fixeerzouten zijn apart bijgevoegd.
Instructies voor het verven zijn apart bijgevoegd. Deze vindt u ook onder het tabblad 'meer'.

Plantaardige kleuren zijn mooier!

 

Wanneer mensen zijn begonnen met het kleuren van hun kleding is niet meer te achterhalen, maar het gebruik is duizenden jaren oud. Tot in de negentiende eeuw de synthetische verfstoffen werden uitgevonden, werd textiel bijna uitsluitend geverfd met kleurstoffen die uit planten werden gewonnen.
Synthetisch verven (mits milieuvriendelijk) heeft bepaalde voordelen: het is efficiënter, goedkoper, en het kost geen landbouwgrond. Op esthetisch vlak leggen de synthetische verfstoffen het echter af tegen de plantaardige. Plantaardige kleuren zijn sprankelender, levendiger en rijker. In tegenstelling tot synthetische kleurstoffen, die altijd bestaan uit slechts één kleurende molecule, zijn plantaardige kleurstoffen namelijk altijd het resultaat van de synergie van meerdere in de plant aanwezige kleurstoffen, soms zelfs van uiteenlopende chemische groepen en van (bijna) kleurloze substanties. Anders gezegd: synthetische verfstoffen geven een vlakker kleurenbeeld, terwijl de kleur bij plantaardige verfstoffen is opgebouwd uit meerdere componenten wat zorgt voor een rijker kleurenbeeld.

Gerelateerde Producten