Ongeruwde groene sweat van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_0 multicolour green
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Ongeruwde kleurrijke sweat van biologische katoen

Ongeruwde sweatstof van biologische katoen
Een sweatstof van biologische katoen, prettig aanvoelend en fijn om er kleding van te dragen. De stof is ongeruwd en heeft een effen jerseystructuur aan de bovenzijde en lusjes aan de achterkant. De lusjes vergroten de vochtabsorberende eigenschappen van het doek. Met zijn gewicht van 330 gr/m2 is de stof geschikt voor allerlei soorten loungekleding, zoals sweaters, hoody's, joggingbroeken e.d.

Deze stof heeft een uniek design waarin groentonen domineren en dat niet wordt gerepeteerd, een speciale techniek die door de ververij is ontwikkeld. De stof is in Europa geverfd met milieuvriendelijke reactieve verfstoffen.

  • Ongeruwd
  • Uniek design
  • Biologische katoen en fair geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS003_0 multicolour green
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: gebreid en ongeruwd
Stofsoort: sweat
Krimp: ca 7% in de breedte en 5% in de lengte
Gewicht: 330 gr/m2
Wasvoorschrift:

Kleuren van deze ongeruwde sweat

Wit

Naturel

PhantomGrey

FederalBlue

Multi-Red

Multi-Blue

Multi-Green


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 330 gr/m2
Kleur: Groen