Blauwe sweatstof van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_0_federalblue GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Ongeruwde blauwe sweatstof van biologische katoen

Blauwe sweatstof van biologische katoen voor loungewear, sweaters of sportieve relaxbroeken.
Een helderblauwe ongeruwde sweat die stevig aanvoelt. Dat de stof ongeruwd is, betekent dat de bovenkant een jerseystructuur vertoont, en de onderkant kleine lusjes. Deze lusjes vergroten het isolerende en vochtopnemende vermogen van de stof. Met zijn gewicht van 330 gr/m2 is hij geschikt voor meerdere soorten loungewear, zoals sweaters, hoodies and broeken.

  • ongeborsteld
  • 100% GOTS gecertificeerde biokatoen
  • veel mogelijke toepassingen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS003_0_federalblue GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid en ongeruwd
Stofsoort: sweat
Krimp: ca 7% in de breedte en 5% in de lengte
Gewicht: 330 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Kleuren van deze ongeruwde sweat

Wit

Naturel

PhantomGrey

FederalBlue

Multi-Red

Multi-Blue

Multi-Green


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen in een federal blue kleur is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:Tweezijdig

De stof heeft aan de voorkant een jersey-structuur en aan de achterkant lusjes.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: blauw
Breedte: 190 cm
Gewicht: 330 gr/m2
Fabrikant: Ecological Textiles
Reinigen: 30 graden fijnwas
Gerelateerde Producten