Dubbelbrede fijne hennep

Ecological Textiles
ET_H094_naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Dubbelbrede fijne Europese hennep in linnenbinding

Stof van 100% hennep met een breedte van 270 cm, gemaakt van Europese hennep
Met deze breedte en zijn gewicht van slechts 235 gr/m2 is deze hennep geschikt voor het maken van beddengoed, bijv. lakens. Hij is geweven in een eenvoudige platbinding van 100% hennep en afkomstig uit Europa. De wat onregelmatige garens geven het doek wat reliĆ«f. Door het gebruik wordt deze hennep textiel alleen maar zachter. Deze naturelkleurige hennep is ongeverfd en ongebleekt.

  • 100% hennep
  • bijzondere structuur
  • naturelkleur

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H094 naturel
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 270 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 235 gr/m2
Wasvoorschrift:


Draagcomfort van hennep
Hennep is een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Net als bijvoorbeeld linnen is hennep is een bastvezel, die van nature weinig elastisch is. Een gevolg is dat geweven hennep vrij snel kreukt.

Herkomst van het materiaal
De hennep is geteeld in Oost-Europa en is daar ook gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel
Breedte: 270 cm
Gerelateerde Producten