Navyblauw shirt van hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH035 navy
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Navyblauw heren overhemd van hennep en biokatoen

Navyblauw overhemd voor heren van hoogwaardige natuurlijke materialen. Een shirt voor het hele jaar, geweven van een fijne popeline uit hennep (55%) en biologische katoen (45%). Het shirt heeft een afgeronde zoom, verstelbare manchetten, knopen van parelmoer (daardoor niet vegan) en een siernaad aan de binnenkant van de kraag. De pasvorm is Normal fit.Herkomst van de materialen

Hennep wordt op twee manieren verwerkt: voor producten van 100% hennep worden alleen de langste vezels gebruikt. De kortere vezels kunnen worden gebruikt door deze te vermengen met katoen en deze vervolgens te spinnen. Dit proces is toegepast in dit hemd. Het voordeel is enerzijds dat de kortvezelige hennep zo verwerkt kan worden en tevens dat de toepassing van katoen de prijs wat drukt.
De hennep die voor dit overhemd is gebruikt werd geteeld in Noord-Oost China, de gecertificeerde biologische katoen (Organic Cotton Standard) komt uit India. Het mengen, spinnen en vervolgens het weven en het verven gebeurt in China.
HempAge is aangesloten bij de Fair Wear Foundation (FWF) en verplicht om zich in te spannen voor goede werkomstandigheden in de productie-bedrijven. HempAge werkt nauw samen met twee productiebedrijven in China, de rapporten van de FWF spreken van een 'strong partnership'. Tegenwoordig kunnen alleen merken nog lid zijn van de FWF, maar de productiebedrijven in China waarmee HempAge al sinds jaren een zeer nauwe relatie heeft, waren hier eerder eveneens bij aangesloten.
Materiaal: 55% hennep/45% biokatoen
Kleur: Navy
Fabrikant: HempAge