Navy-blauw heren onderhemd van biologisch katoen

Comazo
CO_37 8269-009 marine
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Navy-blauw onderhemd van honderd procent biologische katoen

Klassiek heren-onderhemd zonder mouwen in een donkerblauwe navy-kleur. Gemaakt uit een fijne rib van honderd procent biologische katoen. Het hemd heeft geen zijnaden, smalle boordjes en is GOTS-gecertificeerd.

  • Navy-blauw
  • Klassiek model
  • Fijne ribkwaliteit

Navy-blauw onderhemd van biologische katoen

Navy-blauw onderhemd van biologische katoen


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dit zwarte hemd is dus geverfd met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. De katoen die voor dit artikel werd gebruikt is daarnaast ook Fairtrade-gecertificeerd. Min of meer ten overvloede, want deze sociale component is ook al opgenomen in de GOTS-certificering.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Navy
Producent: Comazo
Gerelateerde Producten