Wandelsokken met biologische wol

Hirsch
HI_923-054_grzw_hr
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Dunne wandelsokken met biologische wol

Groen-zwarte herensokken van fijne biologische merinowol (93%) en elastaan (7%), perfect voor sportieve activiteiten. De wol neemt niet alleen veel vocht op zonder nat aan te voelen maar zorgt ook voor een aangenaam voetklimaat. Voor deze sokken is uitsluitend gebruik gemaakt van biologische wol, die machinewasbaar is gemaakt met het zogenaamde Nature Texx-procedé (zonder chloor). Zeven procent elastaan zorgt voor een goede pasvorm. Op de sterker belaste plaatsen als hiel, hak en tenen zijn de sokken versterkt.
De sokken zijn GOTS-gecertificeerd.


Over de makers

In 1928 begon herbergier, tevens handelsvertegenwoordiger, Franz Kloppenborg sr. een sokkenfabriek in het dorp Laer, niet ver van Münster. Zijn eerste breimachines plaatste hij in een destijds weinig gebruikte feestzaal.
Kloppenborg en zijn bedrijf Hirsch (het Duitse woord voor ‘hert’) maakte aanvankelijk vooral sterke sokken voor arbeiders in de industrie en in de landbouw, sokken die wel tegen een stootje konden. In de jaren 1980 werd begonnen met een collectie die bestond uit zuiver natuurlijke vezels en die gaandeweg steeds belangrijker werd. Hirsch Natur was een van de grondleggers van IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) en is daarnaast ook GOTS-gecertificeerd.
Er wordt gewerkt met de modernste elektronische sokkenmachines, maar nog steeds worden veel handelingen handmatig verricht. Het bedrijf verwacht dat het binnenkort voor 100 procent kan overschakelen op zonne-energie.

Onderhoud van deze sokken

De sokken zijn gemaakt van 93% biologische merinowol en 7% elastaan en zijn ontwikkeld voor sportieve activiteiten als wandelen, trekking, hardlopen, biking enz.

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Wol kan tot 33 procent van zijn eigen gewicht opnemen zonder nat aan te voelen en krijgt in contact met zweet een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacterieën en schimmels tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt. Ideaal is om wollen sokken niet langer dan één dag te dragen en ze daarna twee dagen te luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze eigenlijk niet vaker dan een keer per twee maanden gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht.

Luchten is vaak voldoende, maar wassen is mogelijk. Deze sokken zijn op een milieuvriendelijke wijze machinewasbaar gemaakt (dus niet via de doorgaans gebruikte methode - zie hierover deze blog).

Wasvoorschrift

Materiaal: 93% biologische wol/7% elastaan
Kleur: groen-zwart
Fabrikant: Hirsch Natur
Gerelateerde Producten