Heren wandelsokken van biologische wol

Hirsch
HI_145054_Jamie_lime
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Groen-zwarte wandelsokken van biologische wol

Bij liefde voor de natuur horen natuurlijke vezels. Deze sokken zijn gemaakt van hoogwaardige Patagonische merinowol uit biologische veeteelt.
De wol is op een volledig milieuvriendelijke wijze wasbaar gemaakt en de sokken kunnen direct gedragen worden. Met gekettelde naden, gemaakt van superfijne en daarom ook superzachte wolvezels, huidvriendelijk en zonder chemische toevoegingen.
De zool is gemaakt van een iets dikkere garenkwaliteit en mag door het dragen vervilten voor optimale functionaliteit.
De wol is afkomstig uit biologische schapenhouderij waarbij geen mulesing wordt toegepast. Confectie gebeurt geheel in Duitsland.

  • Zachte biologische wol
  • Wasbaar
  • Gekettelde naden

Onderhoud van deze wollen sokken

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Wol kan tot 33 procent van zijn eigen gewicht opnemen zonder nat aan te voelen en krijgt in contact met zweet een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacterieën en schimmels tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt.

Draag wollen sokken niet langer dan één dag en laat ze daarna twee dagen luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze eigenlijk niet vaker dan een keer per twee maanden gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht. Ondanks dat de sokken machinewasbaar zijn gemaakt verdient het aanbeveling ze op de hand te wassen, liefst met een speciaal wolwasmiddel.

Over de makers

In 1928 begon herbergier, tevens handelsvertegenwoordiger, Franz Kloppenborg sr. een sokkenfabriek in het dorp Laer, niet ver van Münster. Zijn eerste breimachines plaatste hij in een destijds weinig gebruikte feestzaal.
Kloppenborg en zijn bedrijf Hirsch (het Duitse woord voor ‘hert’) maakte aanvankelijk vooral sterke sokken voor arbeiders in de industrie en in de landbouw, sokken die wel tegen een stootje konden. In de jaren 1980 werd begonnen met een collectie die bestond uit zuiver natuurlijke vezels en die gaandeweg steeds belangrijker werd. Hirsch Natur was een van de grondleggers van IVN (Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft) en is daarnaast ook GOTS-gecertificeerd.
Er wordt gewerkt met de modernste elektronische sokkenmachines, maar nog steeds worden veel handelingen handmatig verricht. Het bedrijf verwacht dat het binnenkort voor 100 procent kan overschakelen op zonne-energie.

Materiaal: 98% biologische merinowol, 2% elastaan
Kleur: zwart met groene zool
Fabrikant: Hirsch
Reinigen: machinewasbaar op 30 graden, maar bij voorkeur handwas
Keurmerk: GOTS
Misschien ook interessant voor u: