Vrijetijdsbroek van hennep in lichte zandkleur

HempAge
HA_DH572 ds gobi
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Specificaties

Zomerse vrijetijdsbroek van 100% hennep

Ruim zittende vrijetijdsbroek van honderd procent hennep in een zandkleur. Aan de bovenkant is een brede elastische band verwerkt, die daar wat plooitjes geeft. Hier is ook (door een tunnel) een bandje aangebracht om de broek rond de taille wat verder aan te trekken. Hij wordt gesloten met een ritssluiting en een knoopje. Aan de zijkanten zijn twee ruime steekzakken gemaakt en aan de achterkant twee paspelzakken. De broek is geweven van fijne garens, wat maakt dat hij losjes valt.

Deze chillbroek heeft een unisex-model, geschikt voor dames en heren.


Deze broek van hennep

Voor deze geweven broek van honderd procent hennep worden alleen geselecteerde lange vezels van de hennepplant gebruikt. De hennep is geteeld in het Noord-Oosten van China, waar ook de verdere productie (spinnen, weven en de confectie) plaatsvindt in een bedrijf dat verbonden is met de Fair Wear Foundation.

Hennep wordt beschouwd als een van de meest duurzame textielvezels. De plant heeft geen natuurlijke vijanden, wordt derhalve niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen, en heeft niet buitensporig veel water nodig.

Hennep is een vezel die weinig lucht omsluit en daarom een geringe isolerende werking heeft. Dat maakt dat hennep altijd koel en fris aanvoelt. Dat, het relaxte model én de fijne garens waarvan de broek is geweven maakt hem tot een perfect zomerartikel.


Maten HempAge en verzorging van hennepkleding

Damesmaten HempAgeDamesmaten:

S.v.p. meten in ondergoed

1) Lichaamslengte
Op blote voeten, van de kruin tot de voetzool

3) Borstomtrek
Loodrecht over de rug langs en over de plaats van de grootste borstomvang

4) Taille
Loodrecht om het smalste deel van het bovenlijf. Het meetlint losjes om het lichaam houden en niet strak aantrekken

5) Heupomtrek
Loodrecht over de grootste breedte van de heupen. Het meetlint niet aantrekken maar losjes meten. Houd tijdens het meten de benen bijeen.

Maattabel dames Hemp Age

Verzorging kleding van of met hennep

Zoals ook het geval is bij andere natuurlijke textielvezels (bijv. zijde of wol) dienen producten met hennep zorgvuldig gewassen te worden, mede om de levensduur ervan te verlengen. Een aantal tips:

 • Fijnwassen op 30 graden is het beste, centrifugeren op de laagste stand
 • Alleen wasmiddelen zonder bleek gebruiken
 • Kleding met wol of zijde bij voorkeur op de hand te wassen.
 • Geen wasdroger gebruiken
 • Probeer bij een eventuele voorbehandeling (bijvoorbeeld bij een sterke verontreiniging) een sterke wrijving te vermijden
 • Gebreide artikelen waar mogelijk liggend drogen en vervolgens in vorm trekken 
Materiaal: 100% hennep
Kleur: Gobi
Fabrikant: HempAge