Troyer van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_4854
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Lichtgrijze troyer van honderd procent IJslandse wol

Dikke, lichtgrijze troyer van honderd procent IJslandse wol. De trui is gebreid in een brede patentsteek, alleen de kraag en het gedeelte waarin de ritssluiting is aangebracht is gebreid in een fijnere rib. Het artikel is natuurlijk grijs (ongeverfd) en vertoont kleine kleurnuances. Aan de onderkant en aan de mouwen is de trui afgewerkt met een aangebreid boordje.

Artikelen van wol hebben een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. Een artikel van honderd procent wol (gemaakt van slechts één materiaalsoort) kan uiteindelijk worden gerecycled.

  • Honderd procent IJslandse wol
  • Gebreid in brede patentsteek
  • Warm en gemakkelijk in het onderhoud

Troyer van honderd procent IJslandse wol

Materiaal
De wol voor deze troyer is afkomstig van het IJslandse schaap, een ras dat omstreeks 1300 op het eiland werd geïntroduceerd vanuit het Europese vasteland. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens die van deze wol worden gesponnen, worden deze twee woltypes gecombineerd. Dat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
Houd er rekening mee dat deze Europese wol wat minder zacht aanvoelt dan die van de aristocratie onder de schapen, de merinos die vooral worden gehouden in Australië.

Ecologie
De schapen worden in IJsland niet intensief gehouden maar lopen praktisch vrij rond, als het ware in het wild. Voor het wassen en het ontvetten van de wol wordt warm bron- of geiserwater gebruikt. Dat is zo zacht dat er maar weinig zeep of ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Maten troyer IW_4854
Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Lichtgrijs
Fabrikant: Island Wollparadis