Wijnrood watervalshirt van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH250 barolo
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Wijnrood watervalshirt van biologische katoen en hennep

Rode longsleeve met een watervalkraag

Shirt van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Dit wijnrode shirt heeft een afgeronde zoom en een inzet van het gelijke materiaal. Casual fit model en 100% vegan. Hennep geeft aan kleding vaak een nonchalante touch en de menging met biologische katoen voelt zacht aan op de huid.


Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in dit helderblauwe shirt voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep.
Ecologie
Hennep wordt tegenwoordig beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.
Herkomst materialen
De hennep in dit shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Barolo
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten