Orginele naturel Europese hennep denim

Ecological Textiles
ET_H024_naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige keperstof van Europese hennep

Twill van 100% hennep voor het maken van jeans, utility wear of kussens
Stevige twill (keperbinding) in karakteristieke naturelkleur. De wat onregelmatige garens geven de stof een bijzondere textuur en een stoere uitstraling. Een sterke stof, gemaakt van een sterke en bijzondere vezel. De originele jeans werden van hennep gemaakt.
Het geweven doek is ongeverfd en ongebleekt, de kleur wordt al voor het spinnen bepaald door het samenspel van regen, aarde en plant tijdens het roten van de vezels. 

  • bijzondere textuur
  • stevig en duurzaam
  • 100% hennep


Eigenschappen van hennep
Hennep is een bastvezel, en een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst van het materiaal
Deze stof is gemaakt van in Europa geteelde hennep en is hier ook gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

 

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.

Eerst even zien en voelen? Bestel dan hier een staal.


Productspecificaties:

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% Europese hennep
145 cm
345 gr/m2
geweven
ca. 5%
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel
Gewicht: 345 gr/m2
Gerelateerde Producten