Orginele naturel Europese hennep denim

Ecological Textiles
ET_H024_naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige keperstof van Europese hennep

Twill van 100% hennep voor het maken van jeans, utility wear of kussens</p><p>Stevige twill (keperbinding) in karakteristieke naturelkleur. De wat onregelmatige garens geven de stof een bijzondere textuur en een stoere uitstraling. Een sterke stof, gemaakt van een sterke en bijzondere vezel. De originele jeans werden van hennep gemaakt. Het geweven doek is ongeverfd en ongebleekt, de kleur wordt al voor het spinnen bepaald door het samenspel van regen, aarde en plant tijdens het roten van de vezels.

  • Bijzondere textuur
  • Stevig en duurzaam
  • 100% hennep

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties:

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% Europese hennep
145 cm
345 gr/m2
geweven
ca. 5%

Eigenschappen van hennep

Hennep is een zogenoemde bastvezel, en een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst en toepassingen

In Europa wordt steeds meer hennep geteeld, maar vooral om er olie en andere CBD (Cannabidiol) producten van te maken. Ondanks dat er meerdere projecten zijn waarbij hennep voor textiel wordt geteeld, staat dit nog in de kinderschoenen. De kennis over de teelt, de verschillende henneprassen, het moment en de wijze van oogsten, het roten enz. is nog vrij gering.

De hennep voor onze Europese stoffen wordt in meerdere landen geteeld. Met name voor de naturelkleuren worden vaak partijen van verschillende herkomst, en soms ook verschillende oogstjaren gemengd om kleuren zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken. De naturelkleur van hennep wordt immers bepaald door natuurlijke omstandigheden als de hennep na het maaien op het land blijft liggen om daar te 'roten' (hoeveelheid zon, regen, grondsoort), terwijl de industrie en consumenten wel vragen om reproduceerbaarheid.

Deze stof wordt toegepast voor meubelbekleding, het maken van tassen en jassen maar ook voor het maken van bijvoorbeeld lijkwades.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel
Gewicht: 345 gr/m2
Gerelateerde Producten