Dames wandelsokken van biologische wol

Hirsch
HI_145054_vr GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Groen-zwarte dames wandelsokken van biologische wol

Bij liefde voor de natuur horen natuurlijke vezels. Deze sokken zijn gemaakt van hoogwaardige Patagonische merinowol uit biologische veeteelt.
De wol is op een volledig milieuvriendelijke wijze wasbaar gemaakt en de sokken kunnen direct gedragen worden. Met gekettelde naden, gemaakt van superfijne en daarom ook superzachte wolvezels, huidvriendelijk en zonder chemische toevoegingen.
De zool is gemaakt van een iets dikkere garenkwaliteit en mag door het dragen vervilten voor optimale functionaliteit.
De wol is afkomstig uit biologische schapenhouderij waarbij geen mulesing wordt toegepast. Confectie gebeurt geheel in Duitsland.

  • Zachte biologische wol
  • Wasbaar
  • Gekettelde naden

Onderhoud van deze sokken

Wol is een proteïnevezel (lijkend op menselijk haar) waarvan perfect kleding kan worden gemaakt. Wol kan tot 33 procent van zijn eigen gewicht opnemen zonder nat aan te voelen en krijgt in contact met zweet een lagere pH-waarde die de ontwikkeling van bacterieën en schimmels tegengaat. Dit zijn eigenschappen die er onder andere voor zorgen dat je niet zo snel blaren krijgt als je wollen sokken draagt. Ideaal is om wollen sokken niet langer dan één dag te dragen en ze daarna twee dagen te luchten, liefst in de buitenlucht. Omdat wol een vezel is die zichzelf regenereert, hoeven ze eigenlijk niet vaker dan een keer per twee maanden gewassen te worden als je ze op deze manier draagt en lucht.

Materiaal: 98% biologische katoen, 2% elastaan
Kleur: Zwart met groen
Fabrikant: Hirsch Natur
Reinigen: Machinewasbaar op 30 graden, handwas heeft de voorkeur
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten