Zwart Alafosslopi breigaren van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_Alafasslopi 0059
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwart lopi breigaren van pure IJslandse wol

Origineel Alafosslopi-garen, gesponnen van wol van het IJslandse schaap
Dit zwarte Alafosslopi-garen is een dik, volumineus en luchtig gesponnen garen. Het is het oudste wollen garen van IJsland dat nog steeds in productie is en perfect voor het breien van warme en ademende winterkleding. De orginele IJslandse truien zijn van dit garen gemaakt: comfortabel, warm en met een unieke look.
Artikelen die van dit garen worden gebreid zijn zowel warm als licht van gewicht. Alafosslopi is een garen voor naalden 5,5 tot 6,5 en ‘breit gemakkelijk weg’.  De bollen hebben een gewicht van 100 gram, er zit 100 meter garen op een bol.


Productspecificaties


Gewicht:
Bollen van 100 gram
Herkomst: 100% zuivere scheerwol uit IJsland
Verwerking: Naalden nummer 6 tot 6,5
Reinigen: Handwas op 30 graden


Herkomst van het materiaal
Het garen is gesponnen van wol van het IJslandse schaap, dat waarschijnlijk afstamt van de schapen die er in de negende eeuw door kolonisten (Noormannen) werden geïntroduceerd. De IJslandse wol is tweelagig: wol uit de ondervacht van het schaap (fijn, zacht, isolerend) en wol van de bovenvacht (glad, lang, sterk en waterafstotend). De wol is in IJsland gewassen en gesponnen.

Ecologie
Voor het wassen van de wol wordt het zachte IJslandse geiserwater gebruikt. Het verven van de garens gebeurt comform de Oekotex 100 standaard en de Europese REACH-regelgeving.

Dierenwelzijn
In IJsland wordt goed toezicht gehouden op het welzijn van de schapen. Het preventief toedienen van antibiotica of behandeling met chemische middelen (bijvoorbeeld tegen parasieten) gebeurt niet of nauwelijks. Mulesing of onnodig onthoornen komt niet voor.

Materiaal: 100% zuivere scheerwol
Kleur: Zwart
Fabrikant: Island Wollparadies
Gerelateerde Producten