Canvas van biologisch linnen gebroken wit

Ecological Textiles
ET_BW004 oyster
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Canvas van biologisch linnen GOTS-gecertificeerd

Een stevige stof, gemaakt van 100% biologisch linnen, met een unieke uitstraling en geweven in een platbinding. De heldere kleur is verkregen door de stof met zuurstof te bleken. Met een gewicht van 495 gr/m2 is deze kwaliteit perfect voor interieurtoepassingen (bekleding van meubels, of gordijnen) maar ook om er bijvoorbeeld tassen van te maken.

Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa. De stof is hier ook geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wilt u de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Specificaties


PRODUCTNAAM:
ET_BW004 oyster
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 138 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 495
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:Kleuren van deze linnen canvas

Gebroken wit

Naturel

Vlas

Sage

Fog

Atlantic Blue

Olive

Desert

Arabica

Café Noir


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het verschil met 'gewoon' of conventioneel vlas is dat de GOTS-certificering je garantie is dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

De stof is ongeverfd wat hem bijvoorbeeld ook geschikt maakt voor het maken van lijkwades en natuurbegraven.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 495 gr/m2
Kleur: Gebroken wit