Canvas van biologisch linnen vlaskleur

Ecological Textiles
ET_BW004 flax
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Canvas van biologisch linnen in vlaskleur GOTS-gecertificeerd

Een stevige stof, gemaakt van 100% biologisch linnen, met een unieke uitstraling en geweven in een platbinding. De kleur is de natuurlijke kleur van de vezel, zoals die ontstaat tijdens het roten van het vlas. Na het maaien blijft het vlas op het land liggen en wordt daar blootgesteld aan regen, weer en wind. Hierdoor blijven de vezels over waarmee textiel wordt gemaakt. De kleur wordt bepaald door het samenspel van regen, grond en zonneschijn.
Met een gewicht van 495 gr/m2 is deze kwaliteit perfect voor interieurtoepassingen (bekleding van meubels, of gordijnen) maar ook om er bijvoorbeeld tassen van te maken.

Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa en is hier ook gesponnen en geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wilt u de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Specificaties


PRODUCTNAAM:
ET_BW004 flax GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 138 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 495
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:
Kleuren van deze linnen canvas

Gebroken wit

Naturel

Vlas

Sage

Fog

Atlantic Blue

Olive

Desert

Arabica

Café Noir


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

Het GOTS-certificaat heeft altijd betrekking op een eindproduct. Elke bewerking die zo'n product na de certificering ondergaat door een bedrijf dat niet gecertificeerd is (bijvoorbeeld ervan knippen of er kleding van maken) maakt het certificaat ongeldig. Ecotex is een GOTS-gecertificeerd bedrijf.

Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 495 gr/m2
Kleur: Vlas