Canvas van biologisch linnen vlaskleur

Ecological Textiles
ET_BW004 flax GOTS
  Levertijd:1-2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Specificaties

Canvas van biologisch linnen in vlaskleur GOTS-gecertificeerd

Een stevige stof, gemaakt van 100% biologisch linnen, met een unieke uitstraling en geweven in een platbinding. De kleur is de natuurlijke kleur van de vezel, zoals die ontstaat tijdens het roten van het vlas. Na het maaien blijft het vlas op het land liggen en wordt daar blootgesteld aan regen, weer en wind. Hierdoor blijven de vezels over waarmee textiel wordt gemaakt. De kleur wordt bepaald door het samenspel van regen, grond en zonneschijn.
Met een gewicht van 495 gr/m2 is deze kwaliteit perfect voor interieurtoepassingen (bekleding van meubels, of gordijnen) maar ook om er bijvoorbeeld tassen van te maken.

Het vlas waar deze biologische linnen van is gemaakt, is biologisch geteeld in Europa en is hier ook gesponnen en geweven.

 • Platbinding
 • Made in Europe
 • Biologische kwaliteit
 • Fair en sociaal geproduceerd

Let op: voor al onze stoffen geldt een minimum bestelling van 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Om het materiaal te zien en te voelen kunt u een gratis staal bestellen van ca. 10x15 cm. Vergeet niet om het artikelnummer te vermelden, alsmede uw naam en adres.


Specificaties

 

PRODUCTNAAM: ET_BW004 flax GOTS
SAMENSTELLING: 100% biologisch linnen
BREEDTE: 138 cm.
GEWICHT IN GR/m2: 495
KRIMP: 3%
CERTIFICERING: GOTS
WASVOORSCHRIFT:


GOTS-gecertificeerd linnen

Deze stof is GOTS-gecertificeerd. GOTS is het belangrijkste keurmerk voor biologische textiel, en stoffen die als zodanig zijn gecertificeerd zijn top-of-the-bill als het gaat om ecologische of duurzame productie. Het is je garantie dat de vlas waar dit doek van werd gemaakt biologisch is geteeld, zonder chemische onkruidbestrijders en zonder insectenverdelgers. Het verzekert je er ook van dat in de hele productieketen hoge ecologische en sociale werkwijzen worden gehanteerd. Dat betekent onder andere:

 • Geen genetische manipulatie
 • Geen schadelijke chemie
 • Geen kinderarbeid
 • Geen verfstoffen of inkten die bekend zijn als allergie

Het GOTS-certificaat heeft altijd betrekking op een eindproduct. Elke bewerking die zo'n product na de certificering ondergaat door een bedrijf dat niet gecertificeerd is (bijvoorbeeld ervan knippen of er kleding van maken) maakt het certificaat ongeldig. Ecotex is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Kijk hier voor ons GOTS-bedrijfscertificaat.

Materiaal: 100% biologisch linnen
Gewicht: 495 gr/m2
Kleur: Vlas