Mousseline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW052_charcoal
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte gekreukte mousseline van biologische katoen

Deze lichte (130 gr/m2) en zwarte mousseline is gemaakt van een dubbele laag fijne biologische katoen. Het doek heeft in de verticale richting een kreukeffect, een structuur waarvan het niet de bedoeling is dat dit wordt weggestreken. De stof is geschikt om blouses, shirts of jurken van te maken.
Het doek is geweven in Turkije en gemaakt van Egeische biologische katoen

Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW052 Charcoal GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: meerlagig gaas
Krimp: ca 5%
Gewicht: 130 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Alle kleuren van deze kwaliteit

BristolBlue

ChalkPink

Charcoal

Natural

Illuminating

SmplyTaupe


Egeische biologische katoen

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Charcoal
Gewicht: 130 gr/m2
Gerelateerde Producten