Zachtroze tweelaags mousseline van biokatoen

Ecological Textiles
ET_TKW052_chalkpink GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zachtroze gekreukte mousseline van biologische katoen

Zachtroze mousseline van biologische katoen
Deze lichte (130 gr/m2), zachtroze mousseline is gemaakt van een dubbele laag fijne biologische katoen. Het doek heeft in de verticale richting een kreukeffect, een structuur waarvan het niet de bedoeling is dat dit wordt weggestreken. Het kreukeffect wordt verkregen door het gebruik van hardgedraaide garens in zowel het weefproces als in de finish. De stof is geschikt om blouses, shirts of jurken van te maken.

  • kreukeffect
  • voor het maken van bijvoorbeeld blouses of jurken
  • dubbele laag fijne biologische katoenBekijk de clip

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van deze GOTS-gecertificeerde kreukstof van honderd procent biologische katoen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW052 Chalk Pink GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: meerlagig gaas
Krimp: ca 5%
Gewicht: 130 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Alle kleuren van deze kwaliteit

BristolBlue

ChalkPink

Charcoal

Natural

Illuminating

SmplyTaupe


Herkomst van het materiaal

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Chalkpink
Gewicht: 130 gr/m2
Gerelateerde Producten