Satijn van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW007_11 white GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte satijn van biologische katoen

Witte, zacht glanzende satijn van honderd procent biologische katoen. De satijnbinding geeft deze stof een zachte natuurlijke glans. De samenstelling, greep, gewicht en uiterlijk van deze stof maakt het een ideaal materiaal om jasjes, rokken en luxe lichte kleding van te maken, maar het wordt ook gebruikt als voering of om er bijvoorbeeld kussens van te maken.
De stof is GOTS-gecertificeerd, wat je garantie is dat in het gehele productieproces is gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Belangrijk is hierin bijvoorbeeld dat de stof is geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de strenge eisen van de GOTS-certificering.

  • Zachte natuurlijke glans
  • Voor luxe lichte kleding
  • Eerlijke en biologische productie

 

Minimum bestelling voor deze stof is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. NB: op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel om een staal.


Productspecificaties


SAMENSTELLING: 100% biologische katoen
BREEDTE: 165 cm.
GEWICHT: 165 gr/m2
KRIMP: ca. 3%
WASVOORSCHRIFT:


Egeische biologische katoen

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 165 g/m2
Kleur: Wit