Satijn van 100% biologische katoen in naturelkleur

Ecological Textiles
ET_TKW007_11 natural
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige satijn van biologische katoen

Naturelkleurige, zacht glanzende satijn van honderd procent biologische katoen
De satijnbinding geeft deze stof een zachte natuurlijke glans. De samenstelling, greep, gewicht en uiterlijk van deze stof maakt het een ideaal materiaal om jasjes, rokken en luxe lichte kleding van te maken, maar het wordt ook gebruikt als voering of om er bijvoorbeeld kussens van te maken.
De stof is GOTS-gecertificeerd, wat je garantie is dat in het gehele productieproces is gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Belangrijk is hierin bijvoorbeeld dat de stof is geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, die voldoen aan de strenge eisen van de GOTS-certificering.

  • Zachte natuurlijke glans
  • Voor luxe lichte kleding
  • Eerlijke en biologische productie

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW007_11 natural GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: satijn
Krimp: ca 3%
Gewicht: 165 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Kleuren van de 100% katoenen satijn

Zwart

Naturel

Wit


Egeische biologische katoen

Dit artikel is gemaakt van zogenaamde Egeische biologische katoen, die wordt geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Turkije. Het is voor ons een bewuste keuze om juist met deze katoen te werken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie (spinnerijen, weverijen, breierijen, en bedrijven waar de stoffen worden gefinisht). Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

Ecotex (Ecological Textiles) is een GOTS-gecertificeerd bedrijf. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. De organisatie die onderzoekt of wij voldoen aan de GOTS-standaard is CERES, een Duits certificeringsbedrijf. Daarom zie je op ons GOTS-logo ook de naam van dit bedrijf, ieder gecertificeerd bedrijf is verplicht de certificerende instantie op deze manier in zijn logo te vermelden. Kijk hier voor het GOTS-certificaat van Ecotex (Ecological Textiles).

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 165 g/m2
Kleur: Naturel