Zwarte boxershorts van biologische katoen

Living Crafts
LC_4388_52_black
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Zwarte boxershorts van biologische katoen

Boxershorts van 100% biologische katoen
Prettig zittende, ruime boxershorts gemaakt van een fijne single-jersey van biologische katoen. Het artikel is zwart geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, conform de GOTS-certificering. Een elastiek aan de bovenkant zorgt voor optimaal draagcomfort. Verder zitten er in deze boxershorts geen storende naden. Een klassiek model met gulp en knoopje.

  • 100% biologische katoen
  • ruim model
  • GOTS-gecertificeerd

Klik voor maten, wasvoorschrift en verdere info op het tabblad 'Meer'


Grijs
Navy Graphit
Zwart
Naturel
Zwarte boxershorts van biologische katoen
Zwarte boxershorts van biologische katoen
Zwarte boxershorts van biologische katoen
Zwarte boxershorts van biologische katoen

Biokatoen van Living Crafts

Biologische katoen is zacht, zeer comfortabel en kan direct op de huid worden gedragen. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen, en er wordt extra zorg besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is niet toegestaan.

Dit is een artikel van het Duitse merk Living Crafts, dat al sinds 1985 actief is in duurzame mode. Ooit begonnen vanuit de garage met sokken van biologische katoen, is het nu een belangrijke aanbieder van ecologische kleding voor dames en heren. De collecties worden ontwikkeld op het hoofdkantoor in de kleine stad Selbitz (Oberfranken) maar de kleding zelf wordt in meerdere plaatsen geproduceerd, zowel binnen als buiten Europa.

Dit artikel is gemaakt in India, in een GOTS gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat de katoen gegarandeerd afkomstig is uit biologische landbouw en dat in de verwerking de hoogste ecologische en sociale normen worden gevolgd.

ALLE HERENKLEDING VAN LIVING CRAFTS
Maten van Living Crafts
Herenmaten Living Crafts

Wasvoorschrift

Fijnwas op 40 graden   Niet bleken   Niet geschikt voor de droogmachine   Strijken bij hoge temperatuur mogelijk ca. 166-220 graden   Niet chemisch reinigen

Wat betekent de GOTS-certificering?

Er is een verschil tussen GOTS-gecertificeerd ondergoed en ondergoed van biologisch katoen. De overeenkomst is dat ze beide zijn gemaakt van katoen uit biologische landbouw. Een kledingstuk is echter meer dan 'alleen' het biologisch katoen waarvan het is gemaakt. De katoen moet immers ook worden gereinigd, gesponnen, gebreid of geweven en geverfd. Pas daarna wordt van de stof een kledingstuk genaaid, vaak met bandjes, sluitingen, elastiek, zakken enz. Waarna het artikel ook nog wordt verpakt. Dat een kledingstuk is gemaakt van biologisch katoen, zegt iets over de wijze waarop de katoen is geteeld, maar niet per definitie iets over de verdere productie, over welke hulpstoffen (zoals de verfstoffen) daarbij zijn gebruikt, over de beloning van de makers enz. Juist dat laatste doet GOTS wel. Daarom kiest Ecotex voor GOTS en zijn we zelf ook GOTS gecertificeerd. Lees hier meer over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: zwart
Fabrikant: Living Crafts
Reinigen: 60 graden
Keurmerk: GOTS
Gerelateerde Producten