herenbroeken van biokatoen en hennep

HERENBROEKEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN EN HENNEP - FAIR GEMAAKT EN VRIENDELIJK VOOR DE NATUUR

Je vindt hier jeans van hennep en biologische katoen en ook broeken die geheel zijn gemaakt van hennep alsmede korte broeken. Alle broeken zijn van natuurlijke materialen en worden fair geproduceerd.


Heren chino van hennep en biokatoen

Fair geproduceerde herenjeans hennep en biokatoen

Jeans van hennep en biologische katoen

Tabakskleurige herenbroek van hennep

Antracietkleurige broek van hennep voor heren

Steengrijze broek van hennep voor heren

Blauwe herenjeans van biologische katoen

Zwarte herenjeans van biologische katoen

Lichtblauwe herenjeans van biologische katoen

Zomerse vrijetijdsbroek van hennep

Vrijetijdsbroek van hennep in zandkleur

Relaxbroek van biologische katoen

Zwarte joggingbroek van biokatoen

Shorts van hennep en biokatoen

Bermuda van biologische katoen

Chino van biologische katoen en hennep

Vrijetijdsbroek van hennep in donkere zandkleur


BROEKEN VAN BIOLOGISCHE KATOEN EN HENNEP BIJ ECOTEX

Bij Ecotex hechten we veel waarde aan het gebruik van biologische materialen, zodat de kleding een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk heeft. Ook de broeken zijn gemaakt van natuurlijke materialen: biologische katoen, hennep of een combinatie van deze natuurlijke vezels. Waar mogelijk zijn de producten GOTS-gecertificeerd.

GOTS-gecertificeerde kleding van hennep is helaas niet op de markt, voor zover wij dat hebben kunnen achterhalen. Dat heeft volgens sommigen voor een gedeelte te maken met de betrekkelijk kleine omvang van de hennep-productie en de kleinschaligheid waarop deze wordt verbouwd, die niet in verhouding staan met de kosten die certificering met zich meebrengt. Daar staat tegenover dat hennep een gewas is dat ook zonder toepassing van chemische gewasbeschermers gemakkelijk groeit en dus feitelijk altijd ‘bio’ wordt geteeld.

VERSCHILLENDE COMBINATIES
Met een broek van pure hennep kies je niet alleen voor een bepaald model, maar ook voor een bijzonder materiaal met unieke eigenschappen die anders draagt en aanvoelt dan een ‘gewone’ jeans.
Kies je voor een van de welnessbroeken van biologische katoen? Dan ga je voor zachtheid en comfort.
Ben je op zoek naar een broek die je naar het werk kan dragen? Een model met een zakelijke uitstraling? Kijk dan naar een chino van fijne en gladde bio katoen.

DENIM

Spijkerbroeken worden meestal gemaakt van een stof die denim wordt genoemd. Denim is een stofsoort maar inmiddels zo vereenzelvigd met jeans dat het ook wel 'jeansstof' wordt genoemd. Over de kenmerken van denim, de technieken die erbij worden gebruikt en de geschiedenis ervan hebben we een infopagina gemaakt.

INFOPAGINA DENIM