herenbroeken van biokatoen, hennep en linnen

Ontdek hier duurzame, fair gemaakte broeken van biologische katoen, hennep of linnen. Duurzame jeans, zomerse broeken van katoen of linnen, of fijn dragende relaxbroeken. Elke broek is gemaakt van unieke natuurlijke materialen met de daarbij horende eigenschappen. Al deze producten zijn milieu- en huidvriendelijk geproduceerd.


Herenchino van biologische katoen

Field pants van hennep en biologische katoen

Jeans van hennep en biologische katoen

Tabakskleurige herenbroek van hennep

Antracietkleurige broek van hennep voor heren

Steengrijze broek van hennep voor heren

Blauwe herenjeans van biologische katoen

Cargobroek van hennep en biologische katoen

Donkerblauwe herenchino van hennep en biokatoen

Zwarte herenbroek van biologische katoen

Nieuw

Bermuda van hennep

Zandkleurige korte broek van hennep en biokatoen

Antracietkleurige korte broek van hennep en biokatoen

Bij Ecotex hechten we veel waarde aan het gebruik van biologische materialen, zodat de kleding een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk heeft. Ook de broeken zijn gemaakt van natuurlijke materialen: Biologische katoen, hennep, linnen of een combinatie van deze natuurlijke vezels. Waar mogelijk zijn de producten GOTS-gecertificeerd.
GOTS (Global Organic Textile Standard) is een keurmerk dat regels stelt aan de wijze waarop textiel wordt geproduceerd en dat wereldwijd wordt toegepast. Anders dan soms wordt verondersteld zijn de regels die het keurmerk in Europa stelt niet anders dan die in een willekeurig ander werelddeel. In een recente test van de Duitse consumentenbond kwam het naar voren als de meest betrouwbare certificering voor biologische kleding.

Als een product het GOTS-certificering heeft, weet je zeker dat het voor minstens 70% van biologische herkomst is, en dat het product fair is geproduceerd. GOTS-producten zijn te herkennen aan het ingenaaide GOTS-logo in de kraag.

GOTS-gecertificeerde textiel van hennep is helaas niet op de markt, voor zover wij dat hebben kunnen achterhalen. Volgens onze leverancier van hennep-kleding is de reden dat de hennep nog steeds op geringe schaal wordt verbouwd door kleine boeren voor wie het te duur zou zijn om gecertificeerd biologisch te werken. Het zou de prijs voor het toch al schaarse en kostbare materiaal omhoogduwen, terwijl hennep een gewas is dat ook zonder toepassing van chemische gewasbeschermers gemakkelijk groeit en dus feitelijk altijd ‘bio’ wordt geteeld. De gebruikte verfstoffen zijn milieuvriendelijk, en de leverancier is aangesloten bij de Fair Wear foundation, die zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.

Verschillende combinaties
Met een broek van pure hennep kies je niet alleen voor een bepaald model, maar ook voor een bijzonder materiaal met unieke eigenschappen die anders draagt en aanvoelt dan een ‘gewone’ jeans.
Kies je voor een van de welnessbroeken van biologische katoen? Dan ga je voor zachtheid en comfort.
Ben je op zoek naar een broek die je naar het werk kan dragen? Een model met een zakelijke uitstraling? Kijk dan naar een chino van fijne en gladde bio katoen.