sensitive ondergoed voor de gevoelige huid

ONGEVERFD EN ONGEBLEEKT ONDERGOED EN SOKKEN VOOR DE GEVOELIGE HUID

Ontdek hier ongeverfde en ongebleekte slips, hemdjes, shirts en sokken van biologische katoen, hennep of in een menging met wol en zijde. Speciaal voor als je een gevoelige huid hebt. Al deze artikelen zijn fairtrade en milieuvriendelijk geproduceerd. Misschien kies je ook voor ongeverfde materialen omdat deze toch een iets lagere milieu-impact hebben dan de kleding die wél geverfd is.

Naturelkleurige tailleslip van biologische katoen

Tangaslip van biologische katoen

Naturelkleurige shorts van biologische katoen

Naturelkleurige slip van biologische katoen

Naturelkleurig hemdje met spaghettibandjes

Damesonderhemdje van biologische katoen

Naturelkleurige tanktop van biologische katoen

Damesshirt van biologische katoen in naturelkleur

Pyjama van biologische katoen in naturelkleur

Nachthemd van honderd procent biokatoen naturelkleur

Nachthemd van biologische katoen in retro-stijl

Naturelkleurige BH van biologische katoen

Naturelkleurige damessokken van biokatoen zonder elastiek

Naturelkleurige damessokken van biokatoen zonder elastaan


Kleurstoffen in kleding

Steeds meer mensen blijken allergisch voor kleurstoffen waarmee kleding wordt geverfd. Omdat ondergoed direct op de huid wordt gedragen, is het belangrijk dat dit huidvriendelijk is geproduceerd. Al het ondergoed in de collectie van Ecotex is GOTS-gecertificeerd. Dat betekent onder andere dat in de productie geen hulpmiddelen of chemicaliën mogen worden gebruikt die bekend staan als allergeen. Worden ze wél gebruikt, dan mogen deze kleren het GOTS-label niet dragen. Een paar feiten over kleurstoffen:

  • Synthetische kleurstoffen werden pas in de negentiende eeuw uitgevonden. Mensen verven hun kleding al duizenden jaren, maar dat gebeurde tot die tijd alleen met natuurlijke kleurstoffen, meestal van plantaardige herkomst.
  • Ook in GOTS-gecertificeerde kleding worden over het algemeen synthetische kleurstoffen gebruikt. Die moeten dan wel voldoen aan de eisen op het gebied van milieu- en huidvriendelijkheid.
  • In Europa werden textielververs al voor het jaar 2000 gebonden aan strikte milieuregels. In Azië, waar veel productie plaatsvindt, is dat niet overal het geval. Greenpeace toonde in 2011 met de detox my fashion-campagne aan dat er soms wordt gewerkt met giftige stoffen die de hormoonhuishouding kunnen verstoren en tot huidproblemen kunnen leiden. Overigens komen die stoffen tijdens het wassen van de kleding ook hier in het oppervlaktewater terecht.