HERENKLEDING VAN HENNEP

HERENKLEDING VAN 100 PROCENT HENNEP OF VAN HENNEP EN BIOKATOEN

Alle herenkleding van hennep bij elkaar! Je vindt hier artikelen die gemaakt zijn van honderd procent hennep, maar ook kleding die is gemaakt van een menging van hennep en biologische katoen of een ander materiaal. Alle artikelen zijn fairtrade gemaakt, dus onder goede sociale omstandigheden.


Flanellen overhemd van hennep en biologische katoen

FLANELLEN OVERHEMD

Flanellen overhemd van hennep (55%) en biokatoen (45%) in een houthakkersmotief. Prettig aanvoelend, mooi afgewerkt, normal fit.

TRUI VAN WOL, HENNEP EN BIOKATOEN

Trui die aan de buitenkant geheel is gemaakt van wol en met een binnenkant van hennep en biologische katoen (een dubbelbreisel). Fijne structuur, groot draagcomfort en een kraag die desnoods tot een col kan worden dichtgeritst.

In het navyblauw en antraciet.

Navyblauwe trui van wol en een binnenkant van hennep en biologische katoen

EN VERDER...

Lichtblauw T-shirt van hennep en biokatoen

Donkerblauw T-shirt van hennep en biokatoen

Mintgroen T-shirt van hennep en biokatoen

Bruin T-shirt van hennep en biokatoen

Flanel hemd van hennep en biologische katoen

Sneakers met hennep voor heren

Geruit overhemd van hennep en biokatoen

Shirt van hennep en biologische katoen

Shorts van hennep en biokatoen

Heren chino van hennep en biokatoen

Shirt van hennep en biologische katoen

Overhemd van hennep en biologische katoen

Zandkleurig overhemd van honderd procent hennep

Antraciet overhemd van honderd procent hennep

Roodbruin shirt van hennep en biokatoen

Navyblauw shirt van hennep en biokatoen

Outdoor shirt van hennep en biokatoen

Overhemd van honderd procent hennep

Chino van biologische katoen en hennep

T-Shirt van hennep en biologische katoen

Fair geproduceerde herenjeans hennep en biokatoen

Jeans van hennep en biologische katoen

Tabakskleurige herenbroek van hennep

Steengrijze broek van hennep voor heren

Antracietkleurige broek van hennep voor heren


HERENKLEDING VAN HENNEP

Hennep wordt door velen beschouwd als de meest ecologische textielvezel. Geen wonder want hennep wordt milieuvriendelijk geteeld, zonder gebruik van insecticiden of onkruidverdelgers, heeft weinig water nodig, en is volledig composteerbaar.

Hennep is zeer geschikt om kleding van te maken. Hoe kleding voelt en draagt, wordt voor een belangrijk gedeelte bepaald door de eigenschappen van de vezel. Hennep houdt weinig lucht vast en heeft geringe isolerende eigenschappen. Daarom voelt hennep fris en koel aan, wat het een ideaal materiaal maakt om er zomerkleding van te maken. Hennep neemt snel water op en geeft het ook weer snel af aan de lucht, wat op warme dagen zorgt voor comfort. Ook als je het direct op de huid draagt, voelt hennep prettig aan, al is het een wat stuggere en minder elastische vezel dan bijvoorbeeld katoen. Die relatieve stijfheid veroorzaakt ook dat het materiaal sneller kreukt, iets dat je met name ziet in geweven bovenkleding van honderd procent hennep. Het is een eigenschap die nu eenmaal hoort bij dit unieke materiaal en die voor velen ook weer charmant wordt gevonden.

Om de kreuk te verminderen wordt hennep vaak toegepast in een combinatie met (biologische) katoen. Een andere reden daarvoor is dat de productie van hennep nog steeds erg duur is. Door de menging met katoen is het mogelijk om kleding te maken waarin de natuurlijke eigenschappen van hennep toch goed naar voren komen, en tevens de kostprijs wordt gedrukt.