interlock van biologische katoen

ZACHT, COMFORTABEL EN PRETTIG OM TE VERWERKEN

Een INTERLOCK wordt gebreid op een breimachine waarin de naalden recht tegenover elkaar staan en afwisselend werken. De twee zijden van het doek zijn identiek aan elkaar, het oppervlakte wordt gekenmerkt door een dichte structuur. Een interlock is wel rekbaar, maar niet zoveel als bijvoorbeeld een rib. Een van de fijne eigenschappen van een interlock is dat hij niet omkrult, waardoor hij gemakkelijk en prettig te verwerken is. Interlocks worden gebruikt voor veel verschillende kledingtoepassingen: ondergoed, sportkleding, loungekleding, T-shirts etc.


Naturelkleurige interlock van biologische katoen

Grijze interlock van biologische katoen

Blauwe interlock van biologische katoen

Interlock van biologische katoen

Zwarte interlock van biologische katoen

Zware zwarte interlock van biologische katoen

Zware naturelkleurige interlock van biologische katoen

Zware witte interlock van biologische katoen

Studenten-kit


Interlock van Ecotex

INTERLOCK is een materiaal dat er geweldig uitziet, een fantastisch draagcomfort biedt en prettig te verwerken is. Door zijn constructie heeft de stof een natuurlijke stretch, zelfs als hij is gemaakt van honderd procent biologische katoen. INTERLOCK voelt stevig aan en is iets dikker, sterker en daardoor ook wat duurzamer dan sommige andere gebreide stoffen, terwijl hij toch relatief goedkoop is. Belangrijk is ook dat de stof door zijn constructie niet krult en daardoor prettig te verwerken is.

De stofsoort ontleent zijn naam aan de techniek waarmee hij wordt gebreid. Dat gebeurt op een machine met twee naaldbedden waarbij de naalden recht tegenover elkaar liggen en afwisselend werken. Daarom worden INTERLOCKS gerekend tot de dubbelbreisels. Doorgaans worden ze geproduceerd op een rondbrei-machine en wordt het doek voor uitlevering opengeknipt. Doordat wordt gebreid op twee naaldbedden lijkt het soms dat het doek uit twee lagen bestaat, wat in zeker zin ook zo is, maar de lagen zijn wel onlosmakelijk met elkaar verbonden, ze zijn ‘interlocked’.

Kenmerkend voor de INTERLOCK is dat het een dicht gebreide stof is, die daardoor een glad en egaal oppervlak heeft en prettig aanvoelt. Net als andere dubbelbreisels is de INTERLOCK wat dikker en sterker, daarnaast is hij als gevolg van zijn constructie ook rekbaar en stretchy, zelfs als hij geheel is gemaakt van katoen. Dat hij wat dikker is geeft de INTERLOCK ook wat meer absorberend vermogen en tevens een wat grotere stabiliteit, wat betekent dat hij goed in vorm blijft.

Al met al is het een comfortabele en veelzijdige stof. Enkele voordelen van de INTERLOCK bij de verwerking:

  • Interlocks krullen niet om maar blijven plat liggen
  • In vergelijking met andere gebreide stoffen zijn interlocks wat dikker en hebben ze wat meer volume
  • Interlocks hebben een glad oppervlak met een stevige greep
  • Beide kanten van het doek zijn identiek
  • Interlocks zijn tamelijk rekbaar en elastisch

De veelzijdigheid van INTERLOCKS wordt weerspiegeld in de toepassingen. Daarbij kan je denken aan sportkleding, hoodies, homewear, t-shirts van de betere kwaliteit, ondergoed, slaapkleding (nachthemden, pyjama’s), babykleding enz.

De INTERLOCKS van ECOTEX worden allemaal gemaakt van biologische katoen. De interlock ET_TKS007_11 is een wat zwaardere stof door een aandeel van 5% elastaan. Alle INTERLOCKS in de collectie zijn GOTS-gecertificeerd. Deze certificering is je beste garantie voor biologische herkomst van de katoen, milieuvriendelijke productie en zorg voor goede arbeidsomstandigheden en sociale rechten op de werkvloer. Alle INTERLOCKS worden geproduceerd van Turkse biologische katoen die wordt verbouwd in de Aegeische districten (Aegeische biologische katoen). De verwerking (spinnen, breien, verven) vindt plaats in GOTS-gecertificeerde bedrijven in de directe nabijheid van de teeltgebieden. Transport naar ons depot in Nederland gebeurt per vrachtwagen. Het knippen en verpakken gebeurt in ons eigen bedrijf dat eveneens GOTS-gecertificeerd is.


Interlock ET_TKS007_11