interlock van biologische katoen

ZACHT, COMFORTABEL EN PRETTIG OM TE VERWERKEN

Een interlock wordt gebreid op een breimachine waarin de naalden recht tegenover elkaar staan en afwisselend werken. De twee zijden van het doek zijn identiek aan elkaar, het oppervlakte wordt gekenmerkt door een dichte structuur. Een interlocks is wel rekbaar, maar niet zoveel als bijvoorbeeld een rib. Een van de fijne eigenschappen van een interlock is dat hij niet omkrult, waardoor hij gemakkelijk en prettig te verwerken is. Interlocks worden gebruikt voor veel verschillende kledingtoepassingen: ondergoed, sportkleding, loungekleding, T-shirts etc.


Nieuw

Naturelkleurige interlock van biologische katoen

Grijze interlock van biologische katoen

Blauwe interlock van biologische katoen

Interlock van biologische katoen

Zwarte interlock van biologische katoen

Zware zwarte interlock van biologische katoen

Studenten-kit


Al onze interlocks zijn GOTS-gecertificeerd. Net als onze andere katoenen stoffen zijn ook de interlocks gemaakt van gecertificeerde biologische katoen. Dat betekent onder andere dat er op de akkers geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat er geen genetische manipulatie heeft plaatsgevonden. De GOTS-certificering is je garantie dat er ook in het verdere productieproces geen schadelijke chemicaliƫn zijn gebruikt en dat is gewerkt volgens strikte sociale normen (fair trade, geen kinderarbeid, goede werkomstandigheden). Kortom: het GOTS-label garandeert dat is voldaan aan de hoogste ecologische en sociale normen. Ook Ecotex is GOTS-gecertificeerd.

Alle stoffen van biologische katoen die door Ecotex/Ecological Textiles zijn ontwikkeld worden in Turkije geproduceerd, in bedrijven waarmee we een lange en goede arbeidsrelatie hebben. Alleen de superieure Egeische biologische katoen wordt gebruikt. Deze wordt geteeld in streken nabij de Egeische Zee en is beroemd om zijn lange vezellengte, goede verspinbaarheid, zachtheid en mooie kleur. In deze streek is ook de spinnerij en de breierij gevestigd waar deze stof is gemaakt. Dat de fabrieken niet ver verwijderd zijn van de akkers leidt tot een lagere CO2 uitstoot. De stoffen worden per vrachtwagen naar ons magazijn in Roermond getransporteerd.