Blauwe interlock van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS007_0 royal blue GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauwe interlock van biologische katoen met stretch

Blauwe interlock voor t-shirts, ondergoed, casual kleding e.d.
Deze blauwe interlock van biologische katoen is rekbaar zonder dat er elastaan in zit. De structuur van de interlock zorgt hier voor de nodige stretch. Het doek voelt zacht aan op de huid en de stretch geeft de drager van kleding die ervan wordt gemaakt veel bewegingsvrijheid. Met zijn gewicht van 220 gr/m2 is het ook een stof die mooi valt. 
De interlock krult niet om en blijft mooi liggen op de tafel waaraan je werkt. Dit maakt het gemakkelijker te verwerken, ook als deze bijvoorbeeld wordt toegepast in een meerlagig product als bijvoorbeeld een deken. De stof wordt echter vooral gebruikt voor comfortabel zittende T-shirts, ondergoed, sportkleding en casual kleding.

  • 100% biologische katoen
  • prettig te verwerken
  • natuurlijke stretch
Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel een staal aan.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW007_0 Royal Blue GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: interlock
Krimp: max. 3% inbreedte, max. 6% in lengte
Gewicht: 220 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Kleding van dit materiaal
Deze interlock is stretchy en rekbaar zonder dat er elastaan in is verwerkt. De stof is ademend en voelt zacht aan. Katoen is sowieso een relatief elastische vezel, die bijzonder prettig aanvoelt en tot 20% aan vocht kan opnemen zonder nat aan te voelen. Doek van biologische katoen wordt eco-vriendelijk geproduceerd en is ook huidvriendelijk. Dit betreft ook de kleurstoffen die zijn gebruikt om de stof blauw te verven want de GOTS verbiedt kleurstoffen die bekend zijn als allergeen.

Herkomst van de katoen
De katoen waarvan deze stof is gebreid wordt biologisch geteeld in Turkije, in de streek nabij Izmir. Er wordt wel gesproken van Egeische katoen. Deze katoensoort is bekend om zijn goede verwerkbaarheid, mooie kleur en lange vezel en wordt algemeen als zeer hoogwaardig beschouwd. De katoen is vervolgens in de streek zelf verwerkt, wat betekent dat het spinnen, breien en de veredeling hier plaatsvond. Het doek wordt per vrachtwagen naar ons magazijn vervoerd.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoenboer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: blauw