Zwarte interlock van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS007_0 black GOTS
    Levertijd:in voorraad
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte stretchy interlock van biologische katoen

Zwarte interlock voor het maken van T-shirts, ondergoed, lounge-kleding enz.
Door zijn structuur is deze stof van biologische katoen stretchy zonder dat er elastaan is toegepast. Het doek voelt prettig zacht aan op de huid en de rek geeft de drager ervan alle bewegingsvrijheid. Met een gewicht van 220 gram per vierkante meter is dit een mooi vallende stof. Interlocks krullen niet, waardoor de stof gemakkelijk te verwerken is, ook in meerlagige producten zoals bijvoorbeeld een laken. Dit materiaal wordt vooral verwerkt in comfortabele T-shirts, sportkleding, loungekleding en ondergoed.

  • 100% biologische katoen
  • prettig verwerkbaar
  • sterk en duurzaam

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW007_0 black GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: interlock
Krimp: max. 3% inbreedte, max. 6% in lengte
Gewicht: 220 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Kleuren van dit artikel

Naturelkleurige interlock van 100% biologische katoen

Naturel

Witte interlock van 100% biologische katoen

Wit

Grijze interlock van 100% biologische katoen

Grijs

Blauwe interlock van 100% biologische katoen

Blauw

Zwarte interlock van 100% biologische katoen

Zwart


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Oorsprong van het materiaal
Deze zwarte interlock-stof is gebreid van 100% biologische katoen, die is geteeld in de aan de Egeische Zee grenzende streken van Oost- en Zuid-Turkije. Deze zogenoemde Egeische katoen is bekend om zijn goede spinbaarheid, zachtheid, mooie kleur en lange vezellengte. In deze streek is ook nog een belangrijke katoenverwerkende industrie, en daar is de katoen dan ook gesponnen tot garens en vervolgens gebreid en geverfd in GOTS-gecertificeerde bedrijven. Door de geringe afstand tussen katoenakkers en fabriek is de CO2-voetafdruk beperkt. Vervoer naar Nederland gebeurt met een vrachtwagen.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden. In biologische landbouw wordt tevens nadruk gelegd op goed watermanagement en organische bemesting van de grond.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: zwart
Gerelateerde Producten