Grijze interlock van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS007_0 grey GOTS
    Levertijd:in voorraad
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijze interlock van biologische katoen met stretch

Grijze interlock voor t-shirts, ondergoed, casual kleding e.d.
Deze grijze interlock van biologische katoen is rekbaar zonder dat er elastaan in zit. De structuur van de interlock zorgt hier voor de nodige stretch. Het doek voelt zacht aan op de huid en de stretch geeft de drager van kleding die ervan wordt gemaakt veel bewegingsvrijheid. Met zijn gewicht van 220 gr/m2 is het ook een stof die mooi valt. 
De interlock krult niet om en blijft mooi liggen op de tafel waaraan je werkt. Dit maakt het gemakkelijker te verwerken, ook als deze bijvoorbeeld wordt toegepast in een meerlagig product als bijvoorbeeld een deken. De stof wordt echter vooral gebruikt voor comfortabel zittende T-shirts, ondergoed, sportkleding en casual kleding.

  • 100% biologische katoen
  • prettig te verwerken
  • natuurlijke stretch

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW007_0 grey GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: interlock
Krimp: max. 3% inbreedte, max. 6% in lengte
Gewicht: 220 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Kleuren van dit artikel

Naturelkleurige interlock van 100% biologische katoen

Naturel

Witte interlock van 100% biologische katoen

Wit

Grijze interlock van 100% biologische katoen

Grijs

Blauwe interlock van 100% biologische katoen

Blauw

Zwarte interlock van 100% biologische katoen

Zwart


Kleding van dit materiaal
Deze interlock is stretchy en rekbaar zonder dat er elastaan in is verwerkt. De stof is ademend en voelt zacht aan. Katoen is sowieso een relatief elastische vezel, die bijzonder prettig aanvoelt en tot 20% aan vocht kan opnemen zonder nat aan te voelen. Doek van biologische katoen wordt eco-vriendelijk geproduceerd en is ook huidvriendelijk. Dit betreft ook de kleurstoffen die zijn gebruikt om de stof te verven want de GOTS verbiedt kleurstoffen die bekend zijn als allergeen.

Herkomst van de katoen
De katoen waarvan deze stof is gebreid wordt biologisch geteeld in Turkije, in de streek nabij Izmir. Er wordt wel gesproken van Egeische katoen. Deze katoensoort is bekend om zijn goede verwerkbaarheid, mooie kleur en lange vezel en wordt algemeen als zeer hoogwaardig beschouwd. De katoen is vervolgens in de streek zelf verwerkt, wat betekent dat het spinnen, breien en de veredeling hier plaatsvond. Het doek wordt per vrachtwagen naar ons magazijn vervoerd.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: grey
Gerelateerde Producten