Marineblauwe damessokken van biologische katoen

Grödo
GD_52108ds-navy
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Marineblauwe damessokken van biologische katoen GOTS-gecertificeerd

Marineblauwe sokken van biologische katoen

Donkerblauwe, zacht aanvoelende, huidvriendelijke en comfortabele sokken van biologische katoen (98%) en elastaan (2%). De geringe hoeveelheid elastaan is voldoende om de sokken goed in model te houden en ervoor te zorgen dat ze niet afzakken. Door toepassing van de speciale ketteltechniek zijn de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat, wat voorkomt dat ze gaan irriteren.
Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd.

  • Zacht
  • Kleine hoeveelheid elastaan
  • Platte naden
  • Hoge vochtopname
  • GOTS-gecertificeerd

Kleuren van dit artikel

Zwart
Antraciet
Navy
Nougat
Naturel

Productspecificaties

Samenstelling: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: donkerblauw
Model: korte sokken
Fabrikant: Grodo
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Verdere materiaalinfo

Draagcomfort

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde sokken van katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. De sokken zijn marineblauw geverfd met eco- en huidvriendelijke kleurstoffen.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: navy
Model: korte sokken
Gerelateerde Producten