Naturelkleurige damessokken van biologische katoen

Grödo
GD_52108ds-naturel GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige damessokken van biologische katoen GOTS-gecertificeerd

Naturelkleurige sokken van biologische katoen

Zacht aanvoelende, huidvriendelijke en comfortabele sokken van biologische katoen (98%) en elastaan (2%). Deze sokken zijn gebreid in de naturelkleur van de katoen, dus ongeverfd en ongebleekt. De geringe hoeveelheid elastaan is voldoende om de sokken goed in model te houden en ervoor te zorgen dat ze niet afzakken. Door toepassing van de speciale ketteltechniek zijn de naden aan de tenen en hakken bijzonder plat, wat voorkomt dat ze gaan irriteren.
Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd.

  • Zacht
  • Platte naden
  • Hoge vochtopname
  • GOTS-gecertificeerd

Productspecificaties

Samenstelling: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: naturel
Model: korte sokken
Fabrikant: Grodo
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Verdere materiaalinfo

Draagcomfort

Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde sokken van katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan. Deze sokken zijn ongeverfd en ongebleekt.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze sokken zijn GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de paktafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 98/2% biologische katoen/elastaan
Kleur: naturel
Model: korte sokken
Gerelateerde Producten