Gabardine van biologische katoen in naturel-kleur

Ecological Textiles
ET_TKW011_2 natural
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige gabardine van biologische katoen

Zware naturelkleurige gabardine voor het maken van jasjes, rokken, zomerbroeken, kostuums enz.
GOTS-gecertificeerde gabardine van 100% biologische katoen in de natuurkleur, dus ongeverfd en ongebleekt. Kenmerkend voor naturelkleurige katoenen stoffen zijn de kleine puntjes in het doek, feitelijk nog plantenresten. Met een gewicht van 370 gr/m2 is dit een wat zwaardere gabardine, een stevige stof. 

  • Ongeverfd en ongebleekt
  • Iets zwaardere gabardine
  • GOTS-gecertificeerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW011_2 natural GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: gabardine
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 370 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Twee kwaliteiten van deze gabardine

Natural

NaturalWR


Gabardine

Een gabardine is een vast geweven doek in een zogenoemde keperbinding (ook: twill). Kenmerkend is de steil oplopende bindingslijn die je bijvoorbeeld ook ziet in jeans (ook altijd geweven in een keperbinding). De zichtkant is gladgemaakt door het afscheren van de katoenvezeltjes en door persen. Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Het kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Omdat de stof ongeverfd en van honderd procent natuurlijke materialen is gemaakt, is deze ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.

Herkomst van de materialen

Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd

GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.


Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 370 gr/m2
Kleur: naturel