Waterafstotende gabardine van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW011_2 naturalWR
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige waterafstotende gabardine van biologische katoen

Naturelkleurige waterafstotende gabardine van biologische katoen

Zware, GOTS-gecertificeerde gabardine in de natuurkleur, gemaakt van hoogwaardige Egeische biologische katoen. Het is dus een ongeverfde en ongebleekte kwaliteit. Dat betekent ook dat er kleine puntjes van plantaardige herkomst in het doek kunnen zitten die anders zouden worden weggebleekt of geverfd. Deze kwaliteit wordt onder andere gebruikt voor jasjes, rokken, kostuums. Het doek is op een ecologisch verantwoorde manier waterafstotend gemaakt, conform de normen van GOTS.

  • 100% biologische katoen
  • waterafstotende finish
  • ongebleekt en ongeverfd

Ecovriendelijke finish

Net als andere canvas-stoffen is dit naturelkleurige doek sterk en heeft het een hoge weerstand tegen zonlicht. De waterafstotende eigenschappen maken hier een verschil. Normaliter wordt waterafstotendheid bereikt door het doek af te werken met fluorpolymeren. Deze zijn wel effectief, maar staan niet bekend als eco-vriendelijk. Op dit doek is echter een nieuwe techniek toegepast, de Ruco Dry-Eco finish, die wel milieuvriendelijk is en zelfs binnen de strenge GOTS-standaard is toegestaan. Hiermee zijn bijvoorbeeld jasjes en tassen op een milieuvriendelijke manier waterafstotend te maken. Net als de finish met fluorpolymeren is de waterafstotendheid aan tijd gebonden. Het doek is tot tien keer wasbaar op maximaal 30 graden en behoudt zijn waterafstotendheid na strijken. De waterafstotende finish is bestand tegen slijtage maar lost op door het gebruik van zachtmakers of chemicaliĆ«n die worden gebruikt bij chemisch reinigen.  


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW011_2 naturalWR GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: gabardine
Krimp: ca 3% in beide richtingen
Gewicht: 370 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Twee kwaliteiten van deze gabardine

Natural

NaturalWR


Gabardine
Een gabardine is een vast geweven doek in een zogenoemde keperbinding (ook: twill). Kenmerkend is de steil oplopende bindingslijn die je bijvoorbeeld ook ziet in jeans (ook altijd geweven in een keperbinding). De zichtkant is gladgemaakt door het afscheren van de katoenvezeltjes en door persen.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de kleurstof die is gebruikt om deze gabardine beige te verven.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 370 gr/m2
Kleur: Naturel