Single jersey van biologische katoen met stretch

Ecological Textiles
ET_TKS002_5 offwhite PFP
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Stretchy single jersey in gebroken wit

Witte single jersey voor het maken van T-shirts, jurken en broeken
Single jersey in gebroken wit, gemaakt van 96% biologische katoen en 4% elastaan. De elastaan voegt niet alleen wat extra stretch toe aan de stof, maar zorgt er ook voor dat hij goed in vorm blijft. Met een gewicht van 185 gr/m2 is dit doek een goede keus als je hoogwaardige T-shirts wil maken, maar ook voor het maken van jurken en zelfs broeken.
De stof is GOTS-gecertificeerd. De witte kleur is verkregen door een milieuvriendelijk bleekproces, met zuurstof. Aan deze stof zijn verder geen zachtmakers toegevoegd, wat hem ook geschikt maakt om erop te drukken.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties


Artikelnaam: ET_TKS002_5 offwhite GOTS
Samenstelling: 96/4% biokatoen/elastaan
Breedte: 180 cm.
Gewicht: 185 gram/m2
Krimp: ca. 7% in breedte, max 5% in lengte
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:Kleuren van dit artikel

Offwhite
Mango
Federal Blue
Peat Moss
Chili Pepper
Phantom Grey
Black

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 96/4% biologische katoen/elastaan
Gewicht: 185 gr/m2
Kleur: gebroken wit