Zwarte single jersey van biologische katoen met stretch

Ecological Textiles
ET_TKS002_5 black GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte single jersey van biokatoen en elastaan

Zwarte single jersey met stretch voor het maken van T-shirts, jurken en broeken
Zwarte single jersey, gemaakt van 96% biologische katoen en 4% elastaan. De elastaan voegt niet alleen wat extra stretch toe aan de stof, maar zorgt er ook voor dat hij goed in vorm blijft. Met een gewicht van 185 gr/m2 is dit doek een goede keus voor het maken van hoogwaardige T-shirts maar ook voor jurken en zelfs broeken.
De stof is GOTS-gecertificeerd en met milieuvriendelijke kleurstoffen zwart geverfd.

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de gebruikte verfstoffen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke is geverfd. De gebruikte hoeveelheid elastaan is zo gering dat dit binnen de door GOTS gestelde eisen past.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Let op: minimale bestelling is 1 meter. Boven dit minimum kan de gewenste lengte in decimeters worden aangegeven. Geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

96/4% biologische katoen/elastaan
160 cm
185 gr/m2
gebreid
single jersey
max. ca. 7% in breedte, max 5% in lengte
Materiaal: 96/4% biologische katoen/elastaan
Gewicht: 185 gr/m2
Kleur: zwart