Rode single jersey van biologische katoen met stretch

Ecological Textiles
ET_TKS002_5 chilipepper GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Rode single jersey van biokatoen en elastaan

Rode single jersey met stretch voor het maken van T-shirts, jurken en broeken
Single jersey in de kleur 'chilipepper', gemaakt van 96% biologische katoen en 4% elastaan. De elastaan voegt niet alleen wat extra stretch toe aan de stof, maar zorgt er ook voor dat hij goed in vorm blijft. Met een gewicht van 185 gr/m2 is dit doek een goede keus voor het maken van hoogwaardige T-shirts maar ook voor jurken en zelfs broeken.
De stof is GOTS-gecertificeerd en met milieuvriendelijke kleurstoffen rood geverfd.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties


Artikelnaam: ET_TKS002_5 chilipepper GOTS
Samenstelling: 96/4% biokatoen/elastaan
Breedte: 180 cm.
Gewicht: 185 gram/m2
Krimp: ca. 7% in breedte, max 5% in lengte
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:


Kleuren van deze single jersey

Chilipepper

Mango

Offwhite

Zwart

FederalBlue

PhantomGrey


Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze rode single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen rood te verven. Dit maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke is geverfd. De gebruikte hoeveelheid elastaan is zo gering dat dit binnen de door GOTS gestelde eisen past.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 96/4% biologische katoen/elastaan
Gewicht: 185 gr/m2
Kleur: rood