Ongeruwde donkergrijze sweat van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS003_0 phantom grey GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Ongeruwde donkergrijze sweat van biokatoen

Ongeruwde donkergrijze sweatstof van biologische katoen voor sport- en loungekleding
Een GOTS-gecertificeerde sweatstof van biologische katoen, prettig aanvoelend en fijn om er kleding van te dragen. De stof is ongeruwd en heeft een effen jerseystructuur aan de bovenzijde en lusjes aan de achterkant (zie de tweede foto). De lusjes vergroten de vochtabsorberende eigenschappen van het doek. Met zijn gewicht van 330 gr/m2 is de stof geschikt voor allerlei soorten loungekleding, zoals sweaters, hoody's, joggingbroeken e.d. De GOTS-certificering is je garantie dat de stof ook milieu- en huidvriendelijk in een donkergrijze kleur is geverfd.

  • Ongeruwd
  • Veel toepassingen
  • Biologisch en fair geproduceerd

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS003_0 phantomgrey GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid en ongeruwd
Stofsoort: sweat
Krimp: ca 7% in de breedte en 5% in de lengte
Gewicht: 330 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Let op: minimale bestelling is 1 meter. Geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen antraciet (phantom grey)is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 330 gr/m2
Kleur: antraciet