Geweven overhemd met korte mouwen

HempAge
HA_DH027
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Geweven shirt van hennep en biologische katoen

Herenshirt van hennep en biologische katoen

Shirt met korte mouwen, geweven van in verschillende kleuren geverfde garens van hennep (55%) en biologische katoen (45%). De dominante kleur is blauw, maar daarnaast is gewerkt met witte en rode garens die zijn geweven in een fijn ruitjespatroon. Het shirt heeft een borstzakje, de boorden van de mouwen zijn omgeslagen en de binnenkant van de kraag is afgewerkt in een contrasterende kleur.

  • fijn ruitjespatroon
  • hoog aandeel hennep
  • geweven


Draagcomfort
Dit blauwe hemd is gemaakt van hennep en biologische katoen. Beide zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen. Het hemd is slim fit, maar niet strak.

Herkomst materialen
De hennep is geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden zodat insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid zodat er in de teelt ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biokatoen
Kleur: blauw
Fabrikant: HempAge
Gerelateerde Producten