Rode meerlagige mousseline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW048 red ochre
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Rode mousseline van biologische katoen

Biologische katoenen dubbele mousseline voor jurken, blouses, gordijnen etc.
Deze mousseline (kleur Red Ochre oftewel rode oker) is gemaakt van vier laagjes ultrafijne biologische katoen. Deze vierlagige stof (four gauze) is in verticale en horizontale richting gerimpeld, wat er een levendig effect en wat diepte aan geeft. Een soepele stof, milieuvriendelijk geverfd en geweven in Turkije van Ege├»sche biologische katoen.
Het kreukeffect werd verkregen door het gebruik van overgedraaide garens (krimpgarens) in het weefproces en tijdens de afwerkingsfase als de vier lagen aan elkaar worden genaaid. Met een gewicht van 230 gr/m2 is de stof perfect voor bijvoorbeeld blouses, jurkjes of babydekentjes.

Bekijk de clip

Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van deze GOTS-gecertificeerde kreukstof van honderd procent biologische katoen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW048 Red Ochre GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 145 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: meerlagig gaas
Krimp: ca 3%
Gewicht: 230 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
De kleuren van dit artikel

ClassicBlue

Naturel

Offwhite

UltimateGrey

Black

Beetle

Honey

Red OchreDraagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden. Ook in de verdere productieketen wordt met milieu-vriendelijke materialen en hulpmiddelen gewerkt. Dat geldt ook voor de gebruikte blauwe verfstof. Kleurstoffen die bekend zijn als allergeen zijn verboden in de GOTS-standaard.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 230 g/m2
Kleur: Rood
Gerelateerde Producten